top of page

"Art Situacions" (ASM) 2012

press to zoom

press to zoom

press to zoom

"Art Situacions" (ASM) 2012

press to zoom
1/9


Entenem la creativitat com un acte que està present en tots els àmbits de l’activitat humana. El món en el que vivim és una construcció, és per tant inventat, i per això pensem que s’ha de potenciar la imaginació per crear formes de ser i estar al món diferents i pròpies.

La potencialitat creativa ens fa ser persones més útils, més comprensives, més tolerants i més compromeses amb una mateixa i amb la humanitat.

En aquest cas reivindiquem una formació creativa i no una formació reproductiva. Creant espais on es respiri el diàleg i el debat, la diferencia i la igualtat, l’emoció i la imaginació. També promovem la indagació, la formulació, la reformulació, la possibilitat, el desencert, el dubte o el conflicte, generant així més preguntes que respostes; alternatives i camins diversos.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/9

 

L’ús de la performance en l’educació ens serveix per conèixer i valorar altres formes d’expressió artística però sobretot, per desenvolupar la creativitat, l’actitud crítica, la desinhibició i la socialització entre les/els estudiants.

A través de la performance podem explorar altres maneres de relacionar-nos amb el món i amb nosaltres mateixes. Indagant sobre les possibilitats comunicatives i expressives de la corporalitat, generem accions pròpies i públiques. El nostre cos esdevé objecte i subjecte d’aprenentatge i amb ell creem situacions inesperades, noves, diferents, inusuals i fins i tot radicals. Es per tant el nucli de l’acció creativa i educativa, individual o col·lectiva.

A més, la performance millora la socialització i potencia el treball en grup, profunditzant en les relacions interpersonals i creant hàbits positius de cooperació i participació. Els/les estudiants han d’adquirir una actitud activa, ser creadores i creadors. Alhora, afavoreix la desinhibició i d’aquesta manera flueix millor l’expressió de les seves idees, pensaments i vivències.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5

 

Sigui quina sigui la edat que tinguem, la nostra identitat ens marca, ens defineix i ens situa envers els i les altres. Prendre consciència del nostre ‘jo’ i del nostre ‘jo en relació’ ens resulta necessari per conèixer-nos millor.

Preguntar-nos sobre qui som desenvolupa el nostre creixement personal i interpersonal. Pensem que indagar sobre una o un mateix, des d’un punt de vista individual, grupal i global, potencia una actitud crítica i reflexiva així com fomenta l’autoconfiança i l’autonomia.

 

D’aquesta manera, treballar en termes d’identitat ens és útil per implicar a les i els estudiants en l’acte d’aprenentatge que a més a més esdevé subjectiu i personal, aplicable a la seva vida quotidiana.


 

La performance com a pràctica educativa

El treball sobre la identitat

​El desenvolupament de la creativitat

bottom of page