top of page

Lligams

In collaboration with Paula Ventades 

Performance

Hall de la Facultat de Belles Arts, Universitat de Barcelona

Barcelona. Dicembre 2008

TPK Centre d'Art i Pensament Contemporani.

L'Hospitalet de Llobregat. Gener 2009.

Amb aquesta acció volíem qüestionar i mostrar els lligams, les relacions i com aquestes poc a poc poden convertir-se en opressores i limitar els nostres moviments i llibertat. M’he lligat a tu. Entro a casa i em rento la cara. Llegeixo i m’estiro al llit. Treballo. Perquè m’estires? Cada moment que passa em dificulta l’acció, tensa la meva rutina, impedeix moure’m, em descol·loca.

Torno a començar. Una vegada i altra. No pararé per molt que m’estiris. No pararé. Fins quant seràs capaç d’aguantar? Qui exerceix la violència? On ens situa? Com es genera i la retroalimentem? Podria deixar-te sola? Puc decidir-ho? Podran les postres accions deixar de ser violentes? He de deixar de fer força, de manifestar resistència?”

 

Con esta acción queríamos cuestionar y mostrar los vínculos, las relaciones y como estas poco a poco pueden convertirse en opresoras y limitar nuestros movimientos y libertad. Me he ligado a ti. Entro a casa y me lavo la cara. Leo y me estiro a la cama. Trabajo. ¿Por qué me estiras?Cada momento que pasa me dificulta la acción, tensa mi rutina, impide moverme, me descoloca.
Vuelvo a empezar. Una vez y otra. No pararé por mucho que me estires.No pararé. ¿Hasta cuándo serás capaz de aguantar?¿Quién ejerce la violencia? ¿Dónde nos situa?¿Cómo se genera y la retroalimentamos?¿Podría dejarte sola? ¿Puedo decidirlo? ¿Podrán vuestras acciones dejar de ser violentas?¿Cómo interferimos en el otro? ¿Tengo que dejar de hacer fuerza, de manifestar resistencia?”

Performance realitzada a la UB en el marc de la jornades de ‘Documentació, sexualitat i violència de gènere’.

Performance realitzada en el marc del ‘Festival de Performance de A.R.T.T. IV’ de TPK.

bottom of page