​Meritxell Romanos​
"la Freak"
​Ester g. Mecías
"la Artista"

 

​Laura Cardona
"la Productora"
Marta Xibillé
"la Santa"

Barcelona 2006

 

Som un col·lectiu artístic format per Ester g. Mecías, Cèlia Prats i Meritxell Romanos. Marta Xibillé i Laura Cardona van ser co-fundadora el col·lectiu. En l'actualitat Marta desenvolupa la seva feina de mestre i l'hi hem atorgat la categoria de Santa i Laura la Productora està realitzan uns altres projectes. No estàn present però sempre estàn amb nosaltres!!!!

 

Les Salonnières qüestionem discursos preestablerts com el del gènere, la identitat, el cos o el vestir. Provoquem disrupcions en l’entorn quotidià per crear altres realitats possibles, amb l’objectiu de crear narratives subversives a les dominants en la nostra societat. Fem servir la performance com a pràctica artística i com a pràctica que ens permet investigar sobre noves formes d'intercanvi i de producció de coneixement. Formalment ens classifiquem com un col·lectiu artístic indisciplinar per la nostra voluntat d’inserir-nos en disciplines que ens són alienes com l’arquitectura, la música o la moda.

Recentment, hem desenvolupat projectes, performances, xerrades i col·laboracions, amb el suport del MUSAC, Fundació Antoni Tàpies, QUAM 2012, IMAC, Fàbrica de Creació Fabra i Coats, Hangar, Fundació la Caixa, Agència Espanyola de Cooperació Internacional i Desenvolupament, Arts Santa Mònica, Experimentem amb l'Art, Màster de Crítica d'Art de la Universitat de Girona, La Casa Elizalde, Ebent, Month of Perfornace Berlin, entre d'altres.

 

Les Salonnières van ser projecte resident a Can Xalant, Centre de Creació i Pensament Contemporani de Mataró (2007-2009) i artistes residents a Experimentem amb l’Art (2010-2012), es van traslladar elclimamola, agencia de projectes artístics (2012). Actualment son artistes residents a La Bonne - Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/11
Cèlia Prats
"la Cantant"